Ελληνίδες αθλήτριες … Έλληνες προπονητές… μια κατάσταση προβληματική! Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

14/07/2017 18:502252Απόψεις
Ετικέτες: ΣΕΠΠΕΠΑΣΑΠ

Γνωρίζω ότι αυτό το κείμενο θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή αλλά κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή!
Του Στάθη Νικολούζου 
Το τελευταίο διάστημα ακούμε διαμαρτυρίες αθλητριών ότι είναι απλήρωτες από τις ομάδες τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι δυστυχώς  ο κανόνας  και όχι η εξαίρεση.
Έχει τελειώσει το πρωτάθλημα εδώ και τρείς μήνες  και ελάχιστες ομάδες έχουν ξοφλήσει τις αθλήτριες και τους προπονητές .
Αλήθεια τι κάνει ο ΣΕΠΠΕ και ο ΠΑΣΑΠ για αυτή την κατάσταση; 
Είναι τα δύο συνδικαλιστικά όργανα που έπρεπε να προστατεύουν  τα μέλη τους, ο ΠΑΣΑΠ μένει στις κοινοποιήσεις των διαμαρτυριών αντί να ζητήσει την νομική κατοχύρωση τους (είναι σύμφωνα με τον νόμο ερασιτέχνες αθλήτριες χωρίς δικαίωμα αμοιβής παρά μόνο  οδοιπορικών και αυξημένης διατροφής – που και αυτά σύμφωνα με τον νόμο πρέπει πλέον να δηλώνονται στην εφορία - ποιος το έκανε;). 
Θα δώσει αγώνα για να κατοχυρώσει τον ''επαγγελματικό'' ιδρώτα των αθλητριών; 
Γιατί διατάξεις μπαίνουν στους νόμους και ως δια μαγείας εξαφανίζονται … 
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  όλοι ότι τα ''δικαιώματα'' φέρνουν και ''υποχρεώσεις''…  

''μονά ζυγά δικά μας'' δεν γίνεται και αυτό είναι προς όλες τις πλευρές.

Φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή την  προβληματική κατάσταση δεν θέλει να την αλλάξει κανείς.
Εκπροσωπεί ο ΠΑΣΑΠ τις αθλήτριες;  (έχουν εκλεγεί και στο διοικητικό του συμβούλιο)
Ακόμα και το καταστατικό του ΠΑΣΑΠ (όπως είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του) δεν αναφέρει την λέξη πετοσφαιρίστρια.  
''-Την προαγωγή, προστασία και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ελλήνων πετοσφαιριστών – ''

Ποιος έχει δικαίωμα να είναι μέλος στον ΠΑΣΑΠ σύμφωνα με το καταστατικό;
 
ΑΡΘΡΟ 6 
ΜΕΛΗ 
Μπορούν να εγγραφούν σαν μέλη του Σωματείου όλοι οι Έλληνες αθλητές της Πετοσφαίρισης εφόσον αγωνίζονται σε Σύλλογο της Α1 και Α2 καθώς και της Εθνικής Κατηγορίας, που μετέχει στο πρωτάθλημα, που διενεργεί η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) ή άλλος κατά την εκάστοτε νομοθετική ρύθμιση φορέας (Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, Ολομέλεια Σωματείων, Λίγκα) ως και οι εν ενεργεία διεθνείς Πετοσφαιριστές με την Εθνική Ομάδα των ανδρών ή εφήβων. Μπορούν ακόμη να εγγραφούν σαν μέλη του Σωματείου μέχρι πέντε (5) μη εν ενεργεία Πετοσφαιριστές κάθε χρόνο, μετά από απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και επαρκώς δικαιολογημένης για τους λόγους της εγγραφής, εφόσον έχουν ειδικές γνώσεις και προσόντα απαραίτητα για την ευόδωση των σκοπών του Συλλόγου.

Εντέλει τι συμβαίνει; ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Πάμε τώρα στον ΣΕΠΠΕ 

Είναι το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των προπονητών, που θα έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια συνάψει συλλογική σύμβαση εργασίας (είχε και έχει το κάθε δικαίωμα να το πράξει) αντί αυτού αφήνει απροστάτευτο το επάγγελμα του προπονητή, ασκώντας ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του συλλόγου το  επάγγελμα του προπονητή χωρίς να έχει καταθέσει σήμερα που γράφω αυτό το κείμενο επαγγελματικό συμβόλαιο στην εφορία. (Δεν  είναι προσωπική μομφή στον συμπαθέστατο και άξιο προπονητή αλλά ένα παράδειγμα για να δώσουμε το μέγεθος της μη συνδικαλιστικής συνείδησης)
Δεχόμενος   ο ΣΕΠΠΕ τους εθελοντές προπονητές απασχολούμενους στην ΕΟΠΕ (ΠΟΠ) αποδέχεται την εθελοντική εργασία και ταυτόχρονα μειώνει την αξία των ανθρώπων που εκπροσωπεί! 
Αλήθεια πόσοι από το προεδρείο του ΣΕΠΠΕ δηλώνουν στην εφορία προπονητές πετοσφαίρισης ως κύριο επάγγελμα;
Πόσο τηρεί ο ΣΕΠΠΕ αυτή την διάταξη του καταστατικού του;
( 3. Η αναγνώριση, κατοχύρωση και προστασία της θέσεως των μελών του και των οικονομικών και γενικά επαγγελματικών συμφερόντων και δικαιωμάτων τους από την Πολιτεία.)
Αλήθεια η ΕΟΠΕ έχει φροντίσει για το αυτονόητο να καταθέσει μηδενικά συμβόλαια στην εφορία για τους εθελοντές προπονητές για να μην έχει άλλα προβλήματα με το ΙΚΑ;
Άραγε ποιος θέλει να λυθούν τα προβλήματα;
Η Κύπρος είναι κοντά μας και μιλάνε οι άνθρωποι την ίδια γλώσσα… ας παραδειγματιστούμε πως αυτοί λύσανε αυτά τα προβλήματα…
''Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις''.
Υγ . καταγγελίες δικόγραφα για χιλιάδες ευρώ μας φτάνουν καθημερινά… ομάδες  από όλη την Ελλάδα χρωστάνε… χρωστάνε από την ανοχή αυτών που σήμερα φωνάζουν… δεν είναι θέμα η ομάδα αλλά η έλλειψη κανόνων από την πολιτεία. 
ΥΓ2. Αυτό είναι η αρχή!  


Σχετικά Άρθρα