Εδώ προπονητής, εκεί προπονητής, που είναι εντέλει ο προπονητής;

14/05/2018 00:231859Απόψεις
Ετικέτες: ΣΕΠΠΕ
tatoo

Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και αρκετές ομάδες την volleyleague αλλά και της pre league έχουν άδειο τον πάγκο τους αφού δεν έχουν αναθέσει ακόμα σε προπονητή τις τύχες της ομάδας τους.
Το θέμα είναι υπάρχουν προπονητές; Η απάντηση είναι εύκολη… Ναι υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν προπονητές… Δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την προπονητική για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους  και να κάνουν το χόμπι τους!
Πόσοι αλήθεια είναι οι προπονητές που έχουν ως κύριο επάγγελμα την προπονητική;
Σε ποσοστό είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτούς που δηλώνουν προπονητές!
Βλέπετε το συνδικαλιστικό όργανο των προπονητών αποτελείται μόνο από την πρώτη κατηγορία με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα!
Το όλο θέμα γίνεται ακόμα χειρότερο με το μοίρασμα προσωρινών καρτών από το ΣΕΠΠΕ σε ανθρώπους που δεν έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα! Ακόμα και για να γίνεις κουρέας πρέπει να περάσεις από κάποια σχολή… βλέπετε εκεί δεν υπάρχει ο ΣΕΠΠΕ για να δώσει προσωρινή κάρτα κουρέα! 
Και ας δεχτούμε ότι στις τοπικές κατηγορίες κάνουμε τα στραβά μάτια το να συμβαίνει όμως στην volleyleague γυναικών και στην pre league είναι ένα θέμα που ντροπιάζει στο σύνολο του το Ελληνικό βόλεϊ!

Ένα ακόμα θέμα που πρέπει να συζητηθεί κάποια στιγμή είναι οι παράλογες αμοιβές που ζητούν κάποιοι προπονητές. Και εύκολα μπορεί να πει κάποιος ότι ελεύθερη αγορά είναι ότι θέλει ζητάει ο καθένας. 
Ο αντίλογος όμως λέει τι προσφέρετε κύριοι και κυρίες στα σωματεία; Πόσες αθλήτριες και αθλητές  αναδείξατε;

Σε ποια πρωταθλήματα ζητάτε αυτές τις αμοιβές; 

Θέλετε έτοιμες αθλήτριες για να επιτύχετε τους στόχους της ομάδας;

Τι θα μείνει πίσω σας όταν φύγετε από την ομάδα; 
Όλοι πρέπει να αντιληφθούν είναι ότι υπάρχουν  μάνατζερ που προσπαθούν να ανεβάσουν τις αμοιβές των προπονητών για να ανέβει και η  δική τους αμοιβή, βέβαια δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι ότι διαλύουν το άθλημα αφού τα έξοδα μεγαλώνουν ενώ τα έσοδα γίνονται κάθε χρόνο και λιγότερα! 
Σ.Ν.

 


Σχετικά Άρθρα