Διαλύεται στα χέρια του Καραμπέτσου το καλύτερο πρωτάθλημα που έχει να διαχειριστεί

11/07/2017 15:202899Απόψεις
Ετικέτες:

του Στάθη Νικολούζου

Το ημερολόγιο δείχνει 11 Ιουλίου αλλά για κάποιους στην ομοσπονδία ''ο μήνας έχει 9'' σύμφωνα με την λαϊκή ρήση.
Όταν στις αρχές Ιουνίου ο Καραμπέτσος κάλεσε τους εκπρόσωπους  των σωματείων της Α1 που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για να δούνε τα του πρωταθλήματος το μόνο που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των σωματείων ήταν να βγει σε σύντομο διάστημα η προκήρυξη του πρωταθλήματος αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες ώστε αν δημιουργηθεί κάποιο κενό αυτό να καλυφθεί από άλλη ομάδα.
Η ομοσπονδία για περίεργο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει την προκήρυξη δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά και οδηγώντας το πρωτάθλημα   σε απαξίωση. Μια κατάσταση που δεν βοηθάει ούτε τα σωματεία με αποτέλεσμα να υπάρχει μια περίεργη στασιμότητα και από αυτά.
Σε αντίθεση με τις ομάδες τις pre league που η κινητικότητα είναι έντονη και όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα.

Η προκήρυξη για την pre league έχει βγει εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα οι  ομάδες να στήνονται και να κάνουν εντυπωσιακές μεταγραφές.
Η κατάσταση αυτή την στιγμή στις ομάδες της Α1 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρευστή με μια ομάδα να μην έχει καν διοίκηση και οι παίκτριές της να κοιτάνε για άλλες πολιτείες (Νάξος), με μια άλλη που έκανε διοίκηση μόλις εχθές με την βοήθεια του πρωτοδικείου (ΠΑΟ) και τις αθλήτριες του να έχουν βρει ήδη ομάδα για την νέα χρονιά.
Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός έκλεισε γρήγορα ομάδα με κινήσεις που δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας που έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο. Το μόνο που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη των φιλάθλων του, είναι οι ευρωπαϊκοί αγώνες.
Η Σαντορίνη στήνει μια ομάδα που δείχνει ότι θα πρωταγωνιστήσει δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση να έρθει δεύτερη.
Ο Άρης θα είναι μια ομάδα που θα έχει στόχο την είσοδο στην τετράδα ενώ ο Ηρακλής Κηφισιάς έχει στήσει μια ομάδα που θέλει να γιορτάσει την επιστροφή του στην Α1 με την είσοδο του στην τετράδα αφού πρώτα όμως έχει να ξεπεράσει τον σκόπελο της CEV και πληρώσει τα χρωστούμενα σε ξένη αθλήτρια.
Από κει και πέρα έξι ομάδες που δεν δείχνουν έντονη κινητικότητα εκτός από την Κόρινθο που ανακοίνωσε δύο ξένες αθλήτριες και τέσσερεις ανανεώσεις, τον Πορφύρα που από διαρροή μάθαμε για την απόκτηση ξένης αθλήτριας ενώ το Μαρκόπουλο μόλις την τελευταία εβδομάδα ανακοίνωσε προπονητή. Ηλιούπολη, και Αίας Εύοσμου υπάρχει ένας φαινομενικός εφησυχασμός και ως τώρα δεν έχουν ανακοινώσει ούτε ανανέωση ενώ η ομάδα των Μακεδόνων Αξιού έχουν ανακοινώσει την Αμερικανίδα πασαδόρο, Μαγκι Σπικς...
Δεν είναι καιρός οι ομάδες να εξετάσουν το θέμα της Λίγκας έστω και υπό την σκέπη της ΕΟΠΕ;
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα και ενώ μένουν 20 ημέρες για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές ότι περισσότερο ενδιαφέρων θα έχει το πρωτάθλημα της pre league παρά της Α1.
Αν μάλιστα το πρωτάθλημα γίνει κουτσουρεμένο και δεν συμπληρωθεί η Α1 στην περίπτωση που δεν συμμετέχει κάποια ομάδα από αυτές που έχουν δικαίωμα, τότε θα μιλάμε για το χειρότερο όλων των εποχών. 
Η συμπλήρωση μπορεί να γίνει μόνο με wild cart κάτι που θα δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στην ΧΑΝΘ και τον Hλυσιακό που θα είχαν κανονικά δικαίωμα αλλά στην περίπτωση αυτή θα διαλυόταν η pre league που ''κάποιοι αστέρες''  φρόντισαν να είναι κλειστή κατηγορία….     

 


Σχετικά Άρθρα