Απλά δεν επαρκούν οι αθλήτριες για όλους!

13/06/2018 22:252554Απόψεις
Ετικέτες: Στάθης ΝικολούζοςΑπόψεις
tatoo

Το τελευταίο διάστημα ακούω όλο και περισσότερο, από παράγοντες ότι οι απαιτήσεις των αθλητριών έχουν ανέβει στα ύψη!

Είναι γεγονός φέτος οι αθλήτριες έχουν ανεβάσει τις οικονομικές τους απαιτήσεις από 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στο 130%.

του Στάθη Νικολούζου

Αλήθεια γιατί έγινε αυτό;
Την 1η Φεβρουαρίου  είχα γράψει  ένα κείμενο με τίτλο''Απόδραση'' στην Αμερική 38 Ελληνίδων Αθλητριών!''
Και εκεί μέσα κρύβεται όλο το έργο.
Το Ελληνικό βόλεϊ δεν έχει μάθει να παράγει μεγάλο αριθμό αθλητριών και όταν μια ολόκληρη φουρνιά αποχωρεί δεν έχει δημιουργήσει τις ''άμυνες'' να το αντιμετωπίσει.
Σε αυτό αν προσθέσουμε και τις αθλήτριες που φεύγουν στο εξωτερικό το πρόβλημα μεγαλώνει.
Αν προσθέσουμε και την ανασφάλεια προπονητών και παραγόντων που δεν βάζουν στις γυναικείες ομάδες τις αθλήτριες από τα αναπτυξιακά τμήματα βλέπουμε να δημιουργείτε ένα  τεράστιο πρόβλημα που το κοιτάμε αποσβολωμένοι.

Οι παράγοντες της κάθε ομάδας κοιτάνε να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους ανεβάζοντας κάθε εβδομάδα που περνά την ''Ανοχή'' τους σε αυτά που ακούν, η Ομοσπονδία σφυρίζει αδιάφορα και όλα καλά.
Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς την λύση του! 

Και μάλιστα υπάρχουν δύο τρόποι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο απλός και εύκολος είναι για μια χρονιά το πολύ δύο, ώσπου να ισορροπήσει η κατάσταση να επιτραπούν 4 ξένες στην Volleyleague γυναικών και να επιτραπεί μια κοινοτική στην preleague.
O δεύτερος τρόπος να υιοθετηθεί η πρόταση του Περικλή Μπακοδήμου για 2 ή ακόμα και 3 μικρές (από τα αναπτυξιακά τμήματα) στην 14αδα αλλά να μπουν όροι στην διαδικασία αυτή και να μην βλέπουμε αθλήτρια στο πάγκο της ομάδας με τζίν όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Δεν είναι το θέμα που θα φτάσουν οι αμοιβές των αθλητριών αλλά δεν υπάρχει επαρκείς αριθμός αθλητριών να επανδρώσουν τις ομάδες που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες!
Απαιτείτε κατανόηση ενός προβλήματος για να υπάρξει λύση! 

 


Σχετικά Άρθρα